За Халит и Берг

Предупреждение:
1.Цялата информация в блога е събрана от ФОРУМ БГ- мама, за това не копирайте от тук - там!!!
2. Въпроси за това какво ЩЕ се случи във филма НЕ се задават във ФОРУМ БГ- мама - за това е този блог. Има хора, които НЕ желаят да знаят - нека уважим решението им!!!



Халит - - роден на 30 април 1970 г. в Истанбул. Мечтата му e била да стане авиационен инженер или да бъде шофьор, да плува с делфини. Като teen e много добър танцьор , но завършил Mimar Sinan University, където е завършила и нашата Берг. Двамата са чного добри семейни приятели - Халит е играл в сериали с майката на Шехи, която също е актриса. Берг и Халит се срещнали в кафене на Академията и тогава той и предложил да му бъде партньор в филма. Много добър артист, певец и танцьор - в Топ 10 класациите на артистите. ( ама на кое място и така не разбрах). Романтичен и харизматичен мъж, който вярва в любовта от пръв поглед! Peace Баща му е починал - съжалява , че не са успяли да излезнат с баща си, само двамата някъде , на по чашка. Има сестра инвалид - 35 годишна, с ментални проблеми. Грижи се за нея и е известен благодетел на болни, бедни и бездомни деца от района на Ван - Източна Турция. През 1999 г. заминава за Ню Йорк - работи всичко - сервитьор, барман, в детски мюзикъли, в евтин холивудски филм играе ганстер и след една година се завръща в родината си. Близък приятел е на Сабанджъ - режисьора на филма "1001 нощи" и така получава ролята си на Онур.
През миналото лято (лято 2007) се жени за 14 години по-млада от него- Gizem - и ноември 2008 получава развод само за 10 мин.
Запознава ги негов приятел в Измир, където е снимал филма " Първа любов" ( негативна роля на главния герой). Представете си го с мустачки преди 2 години...
Таблоидите посочват 3 причини за развода му, но 2 са съществени: 1-Gizem ревнува от Шехи или
2- иска да отиде в Анкара да учи за актриса.
Е, предполага се, че това лято , след раздялата на Шехи с нейния приятел, на няколко пъти екс-съпругата му е " хванала" няколко любовни SMS-a от Шехи ! Така , че може да бъдем свидетели на действителни 1001 дни и нощи
.


" Ще бъдат ли партньори Халит и Берг и в реалния живот?"

И така - Халит или Тан ?

Халит е вече 38-39 годишен, артист No3 в класацията на артистите ТОП 10 на турските сериали. След едногодишен семеен живот с младата Гизем ( 24г.) , през ноември т.г. получава официално развод. Гизем ревнува, твърди, че е засякла няколко любовни SMS-a от Берг , официално - иска да продължи обучението си за актриса .Нашият любимец, както своя герой (Онур) си плаща за своята любов веднага в брой - 100 000 YTL, a останалите - 150 000 - дано банката да не е фалирала! Двамата се споразумяват.

Тан и Берг (Шехерезада) се разделят в края на лятото. Тан е един от най- добрите балетисти в Турция. Берг се изнася от общата квартира и се мести при майка си. Обзавежда свое ново жилище ! ( с кого?) Съсипана, оттегчена от тази връзка, съпроводена с няколко измени на Тан и неговото нежелание да подпише предбрачен договор , Берг така и не стига до олтара !
И двамата са свободни , предследвани от папараци, хората гадаят - какво става ?

Берг е годеница на Тан , най - добрия балетист в Турция.
През лятото по време на отпуската им в курорта Чешме , параци са по петите им, навсякъде ги показват като влюбени пиленца.

Халит през юли миналата година(2007) се оженва за Gizem Soysalli от Измир, след едногодишно очакване на нейното дипломиране - международни връзки .
На сватбата присъства само Бергюзар без своя любим Тан.

В края на миналото лято (2008) се появява интервю с майката на Берг , която разкрива пред всички , че предстоящата сватба между Берг и Тан в края на годината няма да бъде факт. Тан не е подписал предбрачен договор.
Сериалът е в отпуска, започва подготовката за 3 сезон. Месец след изнасянето на Берг от общата им квартира с Тан , Халит и Гизем оповестяват своето решение за развод. Двамата са самотни, избягват фенове, медии, отказват публикации.


Шок , Шок ,Шок --------------
Медии се надпреварват със свои информации за предстоящето пътуване на Халит и Берг по време на религиозния празник Хаж ( Поклонение – младите искат прошка от възрастните). Тан също ще пътува , но къде....? Атакувани, Халит и Берг, избягват всякакви интервюта. Седмица преди отпътуването Халит има сърдечни проблеми и посещава болница.С 30 % са намалени финансиите му след издръжката към бившата му жена. И решава да си даде малко почивка. smile3506 Вечерта на 9.11. група приятели заминават за Париж – Халит и Берг, Сейда ( Бенну), менеджерката Айше Байрим, театралния актьор Гювен Карач със съпругата си. В последен момент от пътуването си с тях се отказва Тарду( Керем). Има много спекулации с тяхното заминаване : ако Халит и Берг са необвързани, защо пътуват в групата като двойка.?


Бергюзар Гьокче Корел е родена на 2 Септември 1982 в Истанбул.
Има по- голяма сестра - Зейнеп, омъжена, 7 години –по-голяма от нея. Завършила е Английско училище и Mimar Sinan Üniversitesi - Театрален отдел – в Истанбул.Още като ученичка се е снимала в ТВ сериал ( Kırık Hayatlar -1998г.)
От 2005 г. Берг е снимала 1 мини сериал (Zeytin Dalı – 2005), „Kurtlar Vadisi Irak – Долината на вълците Ирак – ( превод ! ) – 2006 филм , и от есента на 2006 г. – Binbir Gece. Модел – висока е 1.82 см. Хоби – пиано, танци, волейбол, сърф, фотография. Член в журитото на Организационния комитет на Филмовия фестивал ВАнталия - " Златен портокал " - снима и рекламни клипове.
Копирано от Форум бг-мама, публикация на Шеф - 30.12.2008г.

Вестниците в Турция излизат след 14 ч. НОВИНАТА - най-накрая Халит Ергенч дава достояние на любовта им с Берг ! Не знам дали да вярвам - който е гледал сериите и особено последните - толкова да има прилика между двата свята - във филма и в реалността ! Е, позволявам си да постна тогава и това!


Ето така ще се разхождат, след като най-накрая я хвана за ръката ! :

Тази снимка е направена в къщата на Халит и е поместена в електронна медия BFK . Двамата отговарят на въпроси много деликатно - живеят заедно, но не биха казали в момента кога ще се оженят. В момента на преден план са последните епизоди на сериала, и скоро ще уведомят за своето решение.
Това , което харесвам и във двамата - стоят далече от показност, ефект ( както другите турски "звезди'- а не ми се мисли за нашите български такива); на улицата са естествени и не парадират с парите си? Между другото - Берг кара джип , a Халит - Volvo. На снимката, която помествам с Берг- Тан е искал да се сменят буквите на номера на джипа с техните - В + Т. вместо BUZ.



29 януари 2009:
Двамата отговарят , че не възнамеряват да отговарят за тяхното съжителство.
Репортерката казва: 5 мин. моля, ще се ожените ли?

Берг казва , че предпочита да не отговаря.
Халит казва: Моля , не ни притеснявайте !
След това те казват : ние само се разхождаме ръка за ръка!
И двамата изглеждат щастливи заедно – сладка двойка !
Репортерката настоява за отговор на своя въпрос като : вие се обичате още отпреди Binbir gece, защо тогава ( към Халит) се ожени за Гизем . Сега, заедно ли сте ? Щастливи ли сте? Изглеждате щастливи – бла, бла....

Халит отговаря – ДА, НИЕ СМЕ ЗАЕДНО!

1 февруари 2009:

Всички сутрешни вестници поместиха папарашки снимки на Берг и Халит. Снощи до полунощ те са били на рибен ресторант в Arnavutköy ( аз го чета Арнауткьой). На излизане от ресторанта са били „ хванати” от папараци. Халит е казал, това не е обичайно място,където пресата присъства, как по-дяволите ни открихте? Предполагам , че някой от персонала ви е казал.... и усминахти са отминали!
снимка:





Вчера (19.02.2009г) в Таксим са засечени Халит и Берг, усмихнати и щастливи - но интервютото е било по тъжен повод : починал техен колега Gazanfer Ozcan, комедиен артист, със собствен театър ( е , на възраст е - 78 год.). Халит се просълзил и е отговорил, че наистина е голяма загубата.


Въпросът, който изникна
в последно време е:
Имали ли са любовна авантюра преди нашите любимци?:

.Халит и Берг се познават от поне 4 години , преди започването на сериала , т. е още от 2002 г. , когато Халит играе с майката на Берг в мини сериала "Zeybek atesi" а през 2003 г. е нейн партньор в сериала "Baba" Тогава Берг е студентка - едва на 20 год. , а Халит току-що завърнал се от Ню Йорк - 32 год. ...

• 2004 г – Халит е прикл• ючил успешно филма "Алие"

• 2005 г. - Берг играе с майка си и баща си в Zeytin dali" . Халит е номиниран за Най-добър актьор за главна роля ( Синан в филма Алие), приключва филма Babam Ve Oglum.

• Есента на 2005 г. умира бащата на Берг.

• 2006 г. – Берг приключва филма "Долина на Вълците – Ирак" , а Халит участва в 3 филма . Предлагат му ролята на Онур в " 1001 нощи" ,но той отказва , а след това си избира Берг за партньорка. Същото лято се запознава в Измир с бъдещата си жена Гизем , която е студентка в Анкара – политически науки.

Берг и Тан официално се обявяват за двойка на 14 Февруари 2007 г. , след като Халит води Гизем за Нова Година в Прага !

Нова 2007 година в Прага , след представление Mozarttisimo в Държавния оперен театър – Халит прави предложение за брак на своята приятелка - GİZEM SOYSAL . Този романтичен избор много ме притеснява – явно Халит е джентълмен , впечатлява своите възлюблени , но знаем че този неговия брак с Гизем трая само 16 месеца! Е, роматичния град Прага той замени с града на любовта – Париж. Казват ( папараци, „ случайни” гости ), там, в ресторанта на Айфеловата кула ( доколкото си спомням – името бе на някакъв пътешественник- Моби Дик) Халит е направил своето предложение на Берг. Името не е толкова важно, но моя спомен от този панорамен ресторант е , че резервациите се правят от рано и е любимо място за вричане на любов ! Там меню за дамите няма, подават се меню за храна и напитки само на кавалера – дамата , не трябва да види ценоразписа ! Може да си представим цените какви са ?!




Преди сватбата на Халит и Гизем- юни, 2007г. – през пролетта – Тан е със сърдечна операрация - поставен е байпас.На сватбата присъства само Берг.
Привечер на крайбрежния пристан на Ажя хотел, с лодка пристигат младоженците
Бутиков хотел , бивша резиденция на паша от 19в. – с цени на нощувка от 250 до 850 евро .
На сватбата присъстват всички от екипа на сериала, директори на КаналД и ТМС, приятели, роднини – 300 гости. Младоженецът е облечен от Vakko , а булката - от Zara. Специален гост е Sezen Aksu – приятелка на Халит. Първият танц на младоженците е на песен на Сезен.
Журналисти и фотографи не са допуснати, а журналистите на поместените снимки от церемонията в пресата,бяха дадени под съд от Халит. До късно в бар – ресторанта е продължила сватбата – младоженците напуснали тържеството отново със сватбената лодка по море.
Меден месец- неизвестно къде? За разлика от Джейда, която се омъжва следващата година – всички научиха, че медения месец е остров Санторини. Берг прави рекламна кампания на Pantene.

ЛОШ ПЕРИОД ЗА ХАЛИТ И БЕРГ

Зимата на 2007-2008 г:
В професионален план- и двамата са вече звезди на Турското кино – с най- голям хонорар –2-ри Сезон , така очакван и с много приходи – от по 50 000 и 300 000 долара на епизод.
В личен план - смърт на 3 близки на Халит;
Берг – плаща лечението в болницата на Тан.

- двамата с Кудрет Сабанджъ
(режисьра на "1001 нощи")


Работят по 12-14 часа на ден- 4 дни в седмицата на снимачна площадка. Халит неохотно дава интервю за бъдещо дете ( още е рано!).
Берг споделя , че на нейната възраст , за пръв път личния и живот се променя, поела е големи отговорности, и вече само една година след началото , тя се чувства уморена. Променя се отношението на Тан към нея, все повече тя е самотна. Колегите на Тан са били много отговорни към семействата си, докато той продължава бохемски начин на живот. Във вестниците има поместени снимки на Тан с жени; надява се така дълго планираната почивка на море да ги сближи.

Как се чуства Халит през това лято?
Снима филм 2008 "Devrim Arabaları" / Director: Tolga Ornek
Намира утеха в благотворителни дейности в Източна Турция- в помощ на безпризорни , бездомни и бедни деца – прави летни семинари за деца, учи ги на умения – театър, музика, рисуване. На помощ идват и приятелите – Берг също, дори Джейда след медения месец на Санторини, заминава при него във Ван.


Есента на 2008 година - нужно ми е малко време да направя обощение! Тук са големите въпросителни. Края на август - Берг напуска Тан, Септември- Халит оповестява решението си за развод. ю
Има клюки - Халит мълчи - става въпрос за 60 000 долара, дадени от Халит на Берг за къща?) ; любовни SMS -и от лятото между двамата - стават достояние; Берг в свое интервю се изпуска и казва :
"Халит е много ценен за мен...."


(източник: Шеф Фомум Бг-мама)

12 коментара:

  1. Много са сладки, надявам се и в истинския живот да са двойка, и то толкова влюбена!!!! Обожавам ги.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16.02.09 г., 16:02

    Super sa i takav serial skoro niama da ima .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1.03.09 г., 10:14

    Rymqn4eto::; Tva e velik serial..Mn 6te se radvam ako ostanat dvoika i v realniq jivot....Nqkoi znae li kak zavar6va filma....da pi6e

    ОтговорИзтриване
  4. Румянчето, филма не е завършил още - дават го в Турция - 3 сезон върви.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29.03.09 г., 11:36

    Interesno mi e na men 6te ima li prodaljenie, koga 6te doide to, kolko sezona 6te ima?!?!?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27.04.09 г., 18:45

    Много са готини. Възхищавам им се. В хивота е точно така, както и във филма. Страхотен филм и страхотни артисти! Просто всичко е истинско!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2.05.09 г., 13:04

    казаха ми 4е в турция те4е 6ти сезон

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17.05.09 г., 10:48

    Да, в живота е същото, макар и във филма да е по-синтезирано защото е в рамките на определено време.Филма( в Турция)свършва точно там където трябва, иначе ще е като латино сапунка!!!

    Страхотно представяне на любимите ни актьори в това кътче!А и те са страхотни!Желая им истинско щастие и в живота!Най- после да видим и по наша телевизия филм със стойностни отношения между хората каквито са повечето в реалния живот!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31.07.09 г., 22:13

    Страшно са сладки двамата дано никога да не се разделят!!!Искам и 4 и 5 и 6 сезон на 1001 нощ!!Невероятен сериял!!!Аз съм на 13 и мечтата ми е да стана актриса и сум сигурна че никога няма да си променя мнението!!!!!!!!!! (Н)

    ОтговорИзтриване